Konsert 17 maj kl.20.00 & 18, 19 maj kl.21.30

I november förra året gjorde Niels Jensen ett hyllat gästspel hos oss med showen FAN VAD TIDEN GÅR - en show med livemusik, videokonst och performance. Nu återvänder denna kulturikon med ytterligare tre föreställningar. Niels blandar låtar med minnen och backas upp på scenen av musikerna Eddie Nyström, Mats Persson, Henrik Lörstad och Sebastian Öberg, i helt nya versioner av Mobbingbarn och de andra hitsen. Följ med på en nostalgitripp till sent 70-tal via 80-talet, då pop och rock var religion!

Apropå titeln FAN VAD TIDEN GÅR, kan nämnas att Niels Jensen arbetade som skådespelare på Galeasen redan 1995 - i Soporna, staden och döden av RW Fassbinder som regisserades av Rickard Günther. Föreställningen var en megasuccé och i en fantastisk 13-hövdad ensemble ingick, förutom Niels, bland andra Georg Fant, Mikael Persbrandt och Lena B Eriksson. På den tiden hade Galeasen ofta stödfester för att få det hela att gå ihop och då sattes Niels att bevaka brandtrappan, vilket han gjorde med den äran!  

Nu sluts cirkeln och Niels Jensen står återigen på scenen på Skeppsholmen. Med sig har han fyra välkända musiker som alla har spelat med Niels tidigare, men detta är första gången de uppträder tillsammans: Eddie Nyström, gitarr, Mats Persson, trummor, Henrik Lörstad, klaviatur och Sebastian Öberg, cello/bas.

 I FAN VAD TIDEN GÅR framför Niels Jensen sina populäraste låtar i ny tappning och berättar historien om sin uppväxt och om vad som influerade honom. Alltifrån Bowie och Kal P. Dal till glam och punk. Vi får höra vad som hände bakom kulisserna på Filmen G, om inspelningen av Bo Widerberg Mannen från Mallorca och vad som formade Niels från mobbingbarn till tonårsidol.

 Niels Jensen är sångare, låtskrivare, regissör, skådespelare och konstnär. Niels var bara 15 år gammal när han slog igenom med singeln Mobbingbarn 1979. Under 80-talet släppte han ett flertal album där han utforskade olika musikstilar samtidigt som han gjorde roller i filmer som G, Sova räv, Rycket och Mannen från Mallorca. Musikkarriären har blandats med arbete som bildkonstnär och han har haft flera uppmärksammade utställningar både i Sverige och utomlands. Sedan 2007 verkar och bor Niels på Palma de Mallorca.