Föreställning Skandinavisk premiär 2 oktober 19.00
Längd 1,45 h, ingen paus

DN "enastående"
SvD "suverän ensemble"
Kulturnytt P1 "fint fångat"
Aftonbladet "kongenial"
Expressen "otrolig bra"

Omfamningar

Vi presenterar en av Rysslands främsta, samtida dramatiker Ivan Vyrypaev. Redan 2014 introducerade Teater Galeasen denna författare med uppsättningen ILLUSIONER som spelades framgångsrikt på teatern under hösten det året.
Nu liksom då regisserar Olof Hanson, då liksom nu ser vi Freddy Åsblom, Maja Rung och Simon Reithner i rollerna. I OMFAMNINGAR utökas ensemblen med Alexandra Drotz Ruhn.

Handlingen

Berättelsen om Emmy, Monika, Kristof och Charlie speglar drastiskt det moderna livets absurditeter. Fyra urbana människors öden sammanflätas i var och ens sökande efter någon slags mening med existensen. Karaktärerna rör sig fysiskt mellan New York och Berlin, i tanken också mellan Prag, Belgrad, Moskva och Wroclaw. Ständigt på väg går de vilse i sina liv och hittar inga utvägar, exitskylten har slocknat. Det är brutalt och roligt.
Jag kan vara hur som helst. Jag kan vara vem som helst. Jag kan vara för dig eller för någon annan. Jag kan vara elak, jag kan vara snäll. Jag kan vara lycklig eller olycklig, jag kan bli arg eller vara glad. Jag har tusen namn. Jag vet faktiskt inte vem jag i själva verket är. Jag har inga ståndpunkter, ingen världsåskådning. Jag älskar ingen och jag älskar alla. Jag kan göra vad som helst, jag kan ligga med vem som helst, jag kan suga av vem som helst, jag kan få orgasm när jag vill. Jag kan äta vad som helst. Jag kan vara vegan och jag kan äta fläsk, jag bryr mig inte. Jag kan säga att jag är en ortodox kristen, jag kan vara ateist eller bekänna mig till fundamentalistisk islam. Jag har ingen kärna. "

 

av IVAN VYRYPAEV
översättning STAFFAN SKOTT
regi OLOF HANSON
med MAJA RUNG, ALEXANDRA DROTZ RUHN, SIMON REITHNER, FREDDY ÅSBLOM
rum FRIDJON RAFNSSON
ljus MIRA SVANBERG
kostym MATILDA HYTTSTEN
mask ANNA OLOFSON
ljud/musik STEFAN JOHANSSON
dramaturg MIA WINGE
regiass ANNA-LO FJELLSTRÖM
auskultant AGNES NORLIN
scentekniker FABIAN GRYTT
affischfoto CATO LEIN
form JAN LARSSON
föreställningsbilder MARKUS GÅRDER
marknadsföring MARIA EDWALL
producent JOAKIM BAYOUMI KARLSSON
teaterchef SOPHIA ARTIN
förlag COLOMBINE

I samarbete med KulturhusetStadsteatern/FriScen