Föreställning Urpremiär 7 mars 2017

Hamlet

Tiden är ur led

Jens Ohlin och Hannes Meidal tar sig an och helrenoverar den smått arketypiska pjäsen Hamlet. Konstellationen Ohlin/Meidal startade sitt samarbete på Galeasen redan 2006 i produktionerna ”Kafka” och ”Den bergtagna” som vi samproducerade med Strindbergs Intima Teater. De arbetar i sin egen tradition med nytolkningar av klassiska verk, t.ex. Strindberg och Schiller. Senast gjorde duon ”Marodörer” som spelades på Dramaten under 2015 och 2016.

 

HAMLET: "Å, herregud! Där är du ju! Du lever! Jag hade en så vedervärdig dröm. Min farbror Claudius var plötsligt frisläppt från källarhålet där han suttit fången. Jag drömde att min farbror stod i Tornet och kastade min far mot avgrunden. Jag drömde att min far var död, och Claudius tog över rikets tron, till folkets jubel. Jag drömde att jag, när jag fick beskedet föll samman och begravdes i mig själv, förlamad av ohygglig, namnlös skräck. Jag drömde att jag sov i tusen år, men vila fann jag inte i min sömn. Jag sökte efter dig, jag skrek: var är hon? Ni måste väcka mig, jag måste veta att hon är kvar, att inget ont har skett. Och då kom du och la din hand i min."

 

Av: Jens Ohlin/Hannes Meidal

Regi: Jens Ohlin

Med: Agatha Bergman Blücher, Yngve Dahlberg, Gerda Englund, Naima Josefsson, Hannes Meidal, Alexander Ohakas, Simon Reithner, Per Sandberg, Monica Stenbeck.

Rum: Jens Ohlin/Joakim Bayoumi Karlsson

Ljus: Linus Fellbom

Kostym: Matilda Hyttsten

Mask: Ulrika Ritter

Rekvisita: Yvonne Brax Kjellström

Musik: Foad Arbabi

Konstruktör: Kaj Primus

Affisch- och pressfoto: Mats Bäcker

Porträttfoto: Cato Lein

Formgivare: Jan Larsson

Regiassistent: Anna-Lo Fjellström

Maskassistent: Agnes Krasse

Scenmästare: Anette Tarstad

Producent: Maria Edwall, Joakim Bayoumi Karlsson

Teaterchef: Sophia Artin

 

Vår uppsättning sker i samarbete med