Bioföreställning Premiär 10 september 2107

Föreställningens längd: 1,40 (ej paus)

DN -"Måste ses"
Expressen -"Helt och fullt förförd"
SvD -"Politisk thriller"
Kulturnytt P1 -"Stor användbar konst"
Tidningen Kulturen -"Imponerande Galeasen!"

Hamlet

Tiden är ur led

 Teaterföreställningen HAMLET av Jens Ohlin och Hannes Meidal som spelats för fulla hus hela våren har nu filmats och kommer att visas på biografer runt om i Sverige som en del av Folkets Hus och Parkers utbud hösten 2017.

- Fantastiskt roligt att vår HAMLET nu kommer att kunna ses på många platser i Sverige, säger vår teaterchef Sophia Artin.
- Den kommer att göra sig väldigt bra på bioduken med sitt vidunderligt vackra scenrum, suggestiva ljus och musik och enastående skådespeleri. 

Jens Ohlin och Hannes Meidal har helrenoverat den smått arketypiska pjäsen Hamlet. Konstellationen Ohlin/Meidal startade sitt samarbete på Galeasen redan 2006 i produktionerna ”Kafka” och ”Den bergtagna” som vi samproducerade med Strindbergs Intima Teater. De arbetar i sin egen tradition med nytolkningar av klassiska verk, t.ex. Strindberg och Schiller. Senast gjorde duon ”Marodörer” som spelades på Dramaten under 2015 och 2016.

"Å, herregud! Där är du ju! Du lever! Jag hade en så vedervärdig dröm. Min farbror Claudius var plötsligt frisläppt från källarhålet där han suttit fången. Jag drömde att min farbror stod i Tornet och kastade min far mot avgrunden. Jag drömde att min far var död, och Claudius tog över rikets tron, till folkets jubel. Jag drömde att jag, när jag fick beskedet föll samman och begravdes i mig själv, förlamad av ohygglig, namnlös skräck. Jag drömde att jag sov i tusen år, men vila fann jag inte i min sömn. Jag sökte efter dig, jag skrek: var är hon? Ni måste väcka mig, jag måste veta att hon är kvar, att inget ont har skett. Och då kom du och la din hand i min."

"Vem älskar inte Hamlet? Vem vill inte vara i hans närhet? Tänk om jag var som han: en man som formulerar kloka tankar och teorier, framlever sitt liv med rynkad panna, näsan djupt begravd i svåra böcker, sysselsatt med frågor som som flyger högt över den verklighet vi dödliga har satts att leva i."

Av: Jens Ohlin/Hannes Meidal
Regi: Jens Ohlin
Med: Agatha Bergman Blücher, Yngve Dahlberg, Gerda Englund, Naima Josefsson, Hannes Meidal, Alexander Ohakas, Simon Reithner, Per Sandberg, Monica Stenbeck
Rum: Jens Ohlin/Joakim Bayoumi Karlsson
Ljus: Linus Fellbom
Kostym: Matilda Hyttsten
Mask: Ulrika Ritter
Rekvisita: Yvonne Brax Kjellström
Musik: Foad Arbabi
Ljuddesign: Anette Tarstad
Konstruktör: Kaj Primus
Affisch- och pressfoto: Mats Bäcker
Porträttfoto: Cato Lein
Formgivare: Jan Larsson
Regiassistent: Anna-Lo Fjellström
Maskassistent: Agnes Krasse
Scenmästare: Anette Tarstad
Producent: Maria Edwall, Joakim Bayoumi Karlsson
Teaterchef: Sophia Artin

Uppsättningen sker i samarbete med

dramaten_vit

 

Bioturnén är avslutad.

Föreställningen visas på SVT 2 lördag 11 nov kl 20.10 och söndag 12 nov kl 14.00. 
Kommer också att kunna ses i SVT Play till 11 dec (1 månad).