Bioföreställning SE FILMEN HÄR

Hamlet

Tiden är ur led

Vår kritikerrosade och prisbelönta uppsättning av HAMLET finns nu att se i bioversionen som filmades och visades på Folkets Hus och Parkers biografer samt i SVT och på SVTPlay under hösten 2017. Filmversionen visades också under Scenkonstbiennalen 2019 som arrangerades i slutet av maj i städerna Sundsvall och Härnösand.

Filmen ligger fri och gratis för alla att se. Vill du ändå bidra till vår verksamhet i svårt läge finns stödbiljetter till försäljning om du klickar på BILJETTKNAPPEN. Det går också bra att använda vårt PG 395 31 -9 för valfritt stödbelopp. Tack på förhand och trots allt; Teater är bäst på teatern!

Jens Ohlin och Hannes Meidal har helrenoverat den smått arketypiska pjäsen och fick SvD:s Thaliapris för sin nytolkning. Urpremiären skedde på Teater Galeasen den 7 mars 2017 och vi spelade sedan för utsålda hus hela våren. Föreställningen tilldelades också Svenska teaterkritikers förenings teaterpris med motiveringen:

När tiden känns ur led kommer en helt ny Hamlet för att vrida den rätt. På Teater Galeasen i Stockholm skruvar regissören Jens Ohlin och skådespelaren Hannes Meidal en 1600-talsklassiker till nyskriven dramatik, på skarp och vacker blankvers, med inspiration från William Shakespeare och den politiska samtiden i Sverige och världen. Med envis vägran att förenkla skapar de högkvalitativ mardrömsteater om verkligheten.

Pressröster:

"MÅSTE SES" DN
"HELT OCH FULLT FÖRFÖRD" Expressen
"POLITISK THRILLER" SvD
"STOR ANVÄNDBAR KONST" Kulturnytt P1
"LANDAR MITT I SAMTIDEN" Aftonbladet
"SÅ INTELLIGENT GESTALTAD" Sydsvenskan

TEAM

Av: Jens Ohlin/Hannes Meidal
Regi: Jens Ohlin
Med: Hannes Meidal, Monica Stenbeck/Cecilia Nilsson, Per Sandberg, Yngve Dahlberg, Alexander Ohakas/Otto Hargne,  Simon Reithner/Jonatan Rodriguez/Jens Ohlin, Agatha Bergman Blücher/Gerda Englund/Naima Josefsson
Rum: Joakim Bayoumi Karlsson/Jens Ohlin
Ljus: Linus Fellbom
Kostym: Matilda Hyttsten
Mask: Ulrika Ritter
Rekvisita: Yvonne Brax Kjellström
Musik: Foad Arbabi
Ljuddesign: Anette Tarstad
Konstruktör: Kaj Primus
Affisch- och pressfoto: Mats Bäcker
Porträttfoto: Cato Lein
Formgivare: Jan Larsson
Regiassistent: Anna-Lo Fjellström/Agnes Norlin
Sufflör: Embla Hane
Scenmästare: Fabian Grytt
Producent: Isabelle Björklund, Joakim Bayoumi Karlsson
Teaterchef: Sophia Artin

Filmproduktion: All We Need Is Live

Uppsättningen gjordes i samarbete med