Föreställning Urpremiär 12 mars 2020
Längd: ca 2,40 tim inkl 20 min paus

PGA AV RÅDANDE OMSTÄNDIGHETER ÄR FÖRESTÄLLNINGEN ÄR INSTÄLLD TILLSVIDARE. SÅ LÄNGE PANDEMIN PÅGÅR ÄR VÅR BEDÖMNING ATT DET INTE GÅR ATT UPPRÄTTHÅLLA EN SMITTSÄKER ARBETSMILJÖ.
"”Vår föreställning är beroende av att skådespelarna ska kunna vara nära varandra. Att hålla de avstånd som krävs låter sig inte göras på den begränsade scen som är Galeasens” säger t
eaterchef Sophia Artin.
VI KAN BARA BEKLAGA OCH SIKTAR PÅ ATT GENOMFÖRA EN NYPRÄMIÄR VID ÅRSKIFTET MED EFTERFÖLJANDE SPELPERIOD UNDER VÅREN 2021.

"FORMIDABELT" SvD
"LYSANDE TEATER" DN
"GENOMSKICKLIG ENSEMBLE" Aftonbladet
"UTOMORDENTLIGT SKICKLIG REGI" SVT

OM PJÄSEN

I ett gränsland mellan minne och fantasi, i en brutal skildring av en rå verklighet, rör vi oss mellan Irak och Finland med berättelser där det surrealistiska och absurda också är helt realistiskt.

”HUNDARNA löper runt i mörkret. De skäller oroligt, gnyr, far på varandra, slickar varandra där bak, försöker sätta på varandra, far efter varandras strupar. Det är som livet ungefär.”

Boken "Irakisk Kristus" kom 2013 och författaren, Hassan Blasim, som bor i Helsingfors, ansågs då ha revolutionerat den arabiska litteraturen - från Finland. 2014 fick han sitt internationella genombrott när The Independent utnämnde ”Irakisk Kristus” till årets bästa översatta bok. Boken utgavs på svenska 2015 i översättning av Jonathan Morén.
På direkt uppdrag av Teater Galeasen har dramatikern Lucas Svensson gjort en bearbetning där han tagit fasta på bokens tematik kring inre och yttre exil, berättande, litteratur, tro, magi, våld, krig och sex.

TEAM

av HASSAN BLASIM
dramatisering LUCAS SVENSSON
regi NATALIE RINGLER

med MALIN MASES ARVIDSSON, VINCENT GRAHL, ELECTRA HALLMAN, OTTO HARGNE, SANDRA HULDT, KARDO MIRZA, ANN PETRÉN, ZARDASHT RAD, PETER VIITANEN

rum JOHANNA MÅRTENSSON
ljus JENS SETHZMAN
kostym MATILDA HYTTSTEN
mask ANNA OLOFSON
rekvisita YVONNE BRAX KJELLSTRÖM
koreograf OSSI NISKALA
tangomusik PELLE OSSLER
ljudbild/musik TANYA BYRNE
konstruktör KAJ PRIMUS
scentekniker JACOB WILLÉN
form JAN LARSSON
affischfoto MATS BÄCKER
textcoach EVA FEUER
regiassistent/produktionsledare AGNES NORLIN
scenarbetare ROSANNA MERCADO-ROJAS
auskultant FREDRIC ODENBORG
praktikant KRISTINA BALERMBAS
producent JOAKIM BAYOUMI KARLSSON
teaterchef SOPHIA ARTIN
med stöd av STATENS KULTURRÅD, KULTURFÖRVALTNINGEN STOCKHOLMS STAD, SVERIGES FÖRFATTARFOND, SVANTE BERGSTRÖMS TEATERSTIFTELSE

I samarbete med