Från och med 1 december införs vaccinbevis vid inomhusevenemang med fler än 100 personer. Teater Galeasen spelar Irakisk Kristus t.o.m. den 5 december. På Teater Galeasen har vi 88 sittplatser och berörs därmed inte av regeringens beslut. MEN vi vurmar varmt för att vår publik är fullvaccinerad, om så är möjligt - precis som alla vi som arbetar på teatern är. Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet för allas säkerhet och trivsel. Om det inträffar förändringar vad det gäller restriktioner kommer vi att informera vår publik om det.

Föreställning Urpremiär 12 mars 2020
Längd: ca 2,50 tim inkl 20 min paus

NYPREMIÄR 20 SEPTEMBER 2021. SPELAS T.O.M. 5 DECEMBER.

"FORMIDABELT" SvD
"LYSANDE TEATER" DN
"GENOMSKICKLIG ENSEMBLE" Aftonbladet
"UTOMORDENTLIGT SKICKLIG REGI" SVT

OM PJÄSEN

I ett gränsland mellan minne och fantasi, i en brutal skildring av en rå verklighet, rör vi oss mellan Irak och Finland med berättelser där det surrealistiska och absurda också är helt realistiskt.

”HUNDARNA löper runt i mörkret. De skäller oroligt, gnyr, far på varandra, slickar varandra där bak, försöker sätta på varandra, far efter varandras strupar. Det är som livet ungefär.”

Boken "Irakisk Kristus" kom 2013 och författaren, Hassan Blasim, som bor i Helsingfors, ansågs då ha revolutionerat den arabiska litteraturen - från Finland. 2014 fick han sitt internationella genombrott när The Independent utnämnde ”Irakisk Kristus” till årets bästa översatta bok. Boken utgavs på svenska 2015 i översättning av Jonathan Morén.
På direkt uppdrag av Teater Galeasen har dramatikern Lucas Svensson gjort en bearbetning där han tagit fasta på bokens tematik kring inre och yttre exil, berättande, litteratur, tro, magi, våld, krig och sex.

TEAM

av HASSAN BLASIM
dramatisering LUCAS SVENSSON
regi NATALIE RINGLER

med MALIN MASES ARVIDSSON, VINCENT GRAHL, HANNA EDH, OTTO HARGNE, ÅSA PERSSON, KARDO MIRZA, CECILIA NILSSON, FREDDY ÅSBLOM, JOHN GRAHL(praktikant)

rum JOHANNA MÅRTENSSON
ljus JENS SETHZMAN
kostym MATILDA HYTTSTEN
mask ANNA OLOFSON
rekvisita YVONNE BRAX KJELLSTRÖM
koreograf OSSI NISKALA
musik PELLE OSSLER/MIKAEL NILZÉN
ljudbild/musik MIKAEL NILZÉN/TANYA BYRNE
konstruktör KAJ PRIMUS
scentekniker JACOB WILLÉN
form JAN LARSSON
affischfoto MATS BÄCKER
textcoach EVA FEUER
regiassistent/produktionsledare AGNES NORLIN
scenarbetare ROSANNA MERCADO-ROJAS
auskultant FREDRIC ODENBORG
praktikant KRISTINA BALERMBAS
producent JOAKIM BAYOUMI KARLSSON
teaterchef SOPHIA ARTIN
med stöd av STATENS KULTURRÅD, KULTURFÖRVALTNINGEN STOCKHOLMS STAD, SVERIGES FÖRFATTARFOND, SVANTE BERGSTRÖMS TEATERSTIFTELSE

BOKA BILJETT HÄR