Välj år

På grund av det stora publiktrycket förlänger vi Agamemnons förbannelse till och med den 2 dec.

Av Christina Ouzounidis
Med Leif Andrée
Regi Jens Ohlin
PREMIÄR 8 OKTOBER kl 19.00
Föreställningslängd ca 60 min

"Storslaget!"
Leif Zern, DN

"Ett rum uppfyllt av Leif Andrées gudabenådade gestalt."
Maria Nyström, UNT

"Det är starkt, träffsäkert och obehagligt igenkännbart."
Lars Ring, SvD

"Så suveränt spelat!"
Nils Swartz, Expressen

En framgångsrik man sitter i en bar, tar en öl och funderar på sin livssituation: jobbet, familjeprojektet, papparollen.
Hans namn är inte Agamemnon, han är inte gift med Klytaimestra, hans barn heter inte Ifigenia, Elektra och Orestes.
Nej, den här mannen, låt oss kalla honom Andrée, är trött på de där djävla gudasagorna. De har ingenting med honom att göra. Vi lever inte så längre, vi offrar inte våra barn. Han bär inte skulden till sin dotters död. Han tvingade henne inte till något. Han uppfostrade henne att vara fri. Han ångrar ingenting, det är inte det. Ånger är väl i princip en omöjlig känsla kan man säga.

Den prisbelönta dramatikern Christina Ouzounidis låter här mannen få säga sitt. Ouzounidis rör sig hemtamt i den grekiska mytologins landskap och grundar gärna sina texter i en av världsdramatikens äldsta och mest kända dysfunktionella familjer. Teater Galeasen spelade Christina Ouzounidis pjäs Lagarna 2010 som prisades av kritiken och valdes ut till Teaterbiennalen 2011.

Leif Andrée är en av Sveriges mest namnkunniga skådespelare som syns flitigt på teatern, film och tv. I våras sågs han i Äkta människor i SVT: s stora publiksuccé, som fortsätter under 2013. Nu närmast spelar Leif vidare i succén De tre musketörerna på Stockholms Stadsteatern. Teater Galeasens publik har kunnat följa Leif sedan gruppen startades i början av 80-talet i ett imponerande antal roller på Skeppsholmen och teatern hälsar honom varmt välkommen tillbaka till hemmascenen!

Agamemnon var enligt den grekiska mytologin kung över Hellas och fältherre i kriget mot Troja. Enligt myten så offrade han sin dotter Ifigenia för att få vind i seglen och rädda sina mannar. Han dräptes sedermera av sin hustru och hennes älskare.

Pressbilden hämtas på <a href="http://www.pressbild.com" target="_blank">www.pressbild.com</a>
Foto Markus Gårder
Formgivning Jan Larsson


Recensioner:

SvD

Av: Christina Ouzounidis

Med: Leif Andrée

Regi: Jens Ohlin

Ljus och rum: SUTODA

Kostym: Jenny Linhart

Mask: Anna Olofson

Musik: Rasmus Persson

Bartender och tekniker: Isabella Oldenqvist

Sufflör och kassa: Sandra Backman

Kassaansvarig: Anja Kjellin

Längd: 1,15 min