Teater Galeasen presenterar Flyktdjur – en nyskriven pjäs av Christina Ouzounidis, i regi av Natalie Ringler. Premiär den 29 september. Spelas lör-sön kl 16, mån & ons kl 19 under hela hösten 2016.

Den hyllade och uppmärksammade dramatikern Christina Ouzounidis har skrivit ett helt nytt verk för Teater Galeasen som har ett återkommande samarbete med Ouzounidis och har tidigare satt upp hennes pjäser Agamemnons förbannelse och Lagarna. Regissören Natalie Ringler står bakom en rad framgångsrika uppsättningar på teaterscener i hela Sverige men också i Polen. På Teater Galeasen har hon regisserat inte mindre än fyra pjäser, bl a succén Vår Klass.

De tre medverkande skådespelarna är Ester Claesson, Lina Englund och Staffan Göthe. Ester Claesson medverkade i föreställningen Winterreise, som sattes upp på Galeasen i vintras. Ester kommer närmast från Helsingborgs Stadsteater där hon har varit med i flera uppmärksammade föreställningar. Lina Englund spelade våren 2016 titelrollen i Fröken Rosita på Kulturhuset Stadsteatern. Flyktdjur blir Linas sjätte uppsättning på Teater Galeasen, hon medverkade senast i Vår klass. Staffan Göthe är en av Sveriges främsta och mest spelade dramatiker, men också verksam som skådespelare och regissör på teatrar i hela landet.