KUNG MOR

Skrolla för pressbilder!

Av Jenny Tunedal och Christina Ouzounidis

Urpremiär 10 oktober 2022 på Teater Galeasen

Biljetter släpps 1 september

“Det spelar ingen roll att någon sa någonting utanför, det finns inget utanför, glöm det nu.”

Ett antal människor på en inrättning. De frysta bullarna serveras på små fat med dekor runt kanten, allsång på Tv:n, ett blodigt lejonhuvud, snart är det fest. Kung mor har glömt det mesta men tycks veta allt. Dagen och Natten med sina vårdande rörelser kommer och går, två tokfransar vill helst ta sig därifrån och en gammal dotter rör sig hela tiden i de rosa korridorerna. Det verkar som om hon inte har någon annanstans att ta vägen.

“Alla klarar sig, eller ingen. Det är väl uppenbart, klart som glas, korvspad, äggskal, räkornas genomskinliga skinn. Hörde du inte att jag också vill gå?”

Kung mor utspelar sig i utkanten av tillvaron, i en tid efter diagnosen. Minnena från förr grumlas av verklighetens nu, vem har skalat räkorna, kan man få ett glas vin, och har någon egentligen beställt den där taxin? Det handlar om att minnas och att glömma, om en mor och en dotter, om alla dessa figurer som dyker upp och försvinner, som trängs i ens liv eller på avdelningen eller kanske i ens sinne. Om sorg och väntan på saknaden, om att släppa taget eller hålla fast, om väntan på det som kanske kommer senare, efteråt, sedan. Om att glömma de vi älskar, om att sluta känna igen oss själva och varandra. Vet vi någonting om kärlek då – eller mer än någonsin?

“Det är fest i kväll. Vi bjuder på räksmörgås och saft. Rummet är fullt av vilda djur, en satans orkester i korridoren, äntligen, en karavan genom rummen.”

Kung mor är skriven av dramatikern Christina Ouzounidis och poeten Jenny Tunedal. Pjäsen utgår från Tunedals diktbok Rosor skador, en bok om en mor som försvinner allt längre in i glömskan. Kung mor ges ut i bokform på Modernista förlag nionde september. Detta är Tunedals debut som dramatiker. Ouzounidis har återkommande spelats på Teater Galeasen och regisserade även Elfriede Jelineks Winterreise 2016.

REGI Christina Ouzounidis
KUNG MOR Charlotta Larsson
DOTTER Hanna Edh
NATTEN, TOKFRANS Alexandra Drotz Ruhn
DAGEN, TOKFRANS Per Grytt
RUM & LUS Jens Sethzman
KOSTYM Pia Gyll*
MASK Anna Olofson
KOMPOSITION Katharina Nuttall & Christian Berg
LJUDBILD Mikael Nilzén
FORM Jan Larsson
REGIASSISTENT Agnes Norlin
SCENTEKNIKER Sole Gipp Ossler
PRODUKTIONSLEDARE Emma Behrendtz
PRODUCENT Joakim Bayoumi Karlsson
TEATERCHEF Sophia Artin

*Praktikant från Stockholms Konstnärliga Högskola

Med stöd av Statens kulturråd, Kulturförvaltningen Stockholms stad, Sveriges författarfond.

Pressbilder KUNG MOR:

Fria att använda i samband med recension eller reportage/artikel. Klicka för att förstora och ladda ner. Fotografens namn måste anges.

Jenny Tunedal, dramatiker & Christina Ouzounidis, dramatiker och regissör. Foto: Jens Sethzman.

 

———–

För mer information kontakta:
Teaterchef Sophia Artin, sophia@galeasen.se, 070-610 57 12.
Teater Galeasen, Slupskjulsvägen 30-32 Skeppsholmen, 08-611 00 30.