Välj år

Teater Galeasen presenterar en helt ny föreställning av och med Kalle Haglund.

Handlingen

"med ockulta föreställningar" är en vemodshumoristisk monolog om att de facto: den som söker, den skall finna. Om inte annat det den söker.
Med anledning av ett tappat självförtroende och en vag, politisk och religiöst obunden personlighet undersöker Kalle möjligheten till rekonstruktion av sig själv genom att närma sig den andliga dimensionen av livet. Bland annat låter han göra sitt horoskop och anmäler sig till en alkemisk guidad meditation.

-Du verkar vara förargad.
-Jasså? Jamen det är jag också.
-Varför då?
-Jamen vad är det här? Ärligt, det är ju som en sagostund. Hur fan ska vi kunna rädda världen med det här?
-Så du vill rädda världen?
-Ja jag upplever det som angeläget. Och lite brådskande.
-Men varför är världen värd att räddas?
-Ja, för att livet är värt att levas.
-Men vad är det för liv du lever då?
-Du, jag lever ett jävligt bra liv ska jag säga dig.

Om Kalle Haglund

Kalle är örebroaren som blev komiker, poet, musiker, artist och författare utan ambition att för den skull skriva den roman som ännu ej är skriven. För länge sedan vann han SM i Poetry Slam och kom trea i VM. (Det var egentligen fyra men det har liksom blivit trea med åren). Han har även skrivit manus till filmen "Lycka till och ta hand om varandra".

Under åren har han turnerat med Riksteatern med flera egna föreställningar. Exempelvis "Vem har lurat barnen?" som gjordes tillsammans med musikern och artisten Laleh och "Lätt autistiska särintressen" tillsammans med musikern Markus Jägerstedt (Robyn, La belle magique).

Med vemod, charm, eftertänksam och underfundig humor har Kalle blivit en mycket hyllad ordkonstnär och underhållare. Bl.a. skrev SvD:s Lars Ring i sin recension av den senaste föreställningen "-och den stora skogen":
"Kalle Haglund är nog egentligen patafysiker. Ja, som Alfred Jarry, Raymond Queneau och Claes Hylinger. En flanörpoet som gör det absurda synligt med små saktmodiga kommentarer. Patafysiken är ju, bland annat, läran om undantagen. Eller, om jag får föreslå det, en lära om hur man med ytterst små och vardagliga medel fångar en storartad, närmast metafysisk humor. Han är musikaliskt filosofisk. Han är ett slags geni."

Av och med: Kalle Haglund

Regi: Sandra Backman

Ljus: Anette Tarstad

Musik: Kalle Haglund · Markus Jägerstedt